Wij van Croostwijk zijn een groep nieuwe inwoners van Nieuw Crooswijk, allemaal met jonge kinderen. We zien onze kinderen graag in hun eigen wijk naar school gaan. Daarom zetten wij ons in om van de Talmaschool dé wijkschool van Nieuw Crooswijk te maken.

Ons verhaal: school van de wijk

Wij maakten in 2016 kennis met de Talmaschool, toen Nieuw Crooswijk nog één grote bouwput was. We zochten een goede school in onze eigen wijk. De Talmaschool weerspiegelde toen de wijk zoals die vroeger was. De nieuwe, veelal hoger opgeleide inwoners hadden de school nog niet ontdekt.

Meteen bij kennismaking bleek de school zeer ambitieus om dé nieuwe wijkschool te worden. Een school waar kinderen uit de oudbouw en de nieuwbouw, met allerlei achtergronden elkaar ontmoeten en samen leren.

Daarom de Talmaschool

  • ambitieus en goed opgeleid team
  • elk kind leert op eigen snelheid
  • groot, groen, veilig schoolplein
  • aandacht voor kennis, creativiteit en gezondheid
  • ruim, licht en goed onderhouden gebouw
  • samen met buurtgenootjes naar school
  • op loop- en fietsafstand in onze eigen wijk
  • buitenschoolse opvang van 7.00 tot 18.30

Ons enthousiasme sloeg over

Wij als oudergroep waren direct enthousiast. We schreven onze kinderen in en besloten ons samen in te zetten voor de school. Sindsdien helpen we met veel plezier bij activiteiten, denken we mee met het team en zorgen we voor extra publiciteit.

Ons enthousiasme is al op veel andere ouders overgeslagen. In het schooljaar 2018/2019 waren er al vier prachtig gemengde kleuterklassen en in 2019/2020 gaat dat opnieuw gebeuren. En ook de inschrijvingen voor de jaren daarna laten al een mooie mix zien.

Over een paar jaar weerspiegelt de hele school de wijk waarin zij staat, daar zijn wij van overtuigd. En daar zijn we apetrots op, natuurlijk!

Meer weten?

Heb je vragen over de Talmaschool of ons ouderinitiatief? We zijn benieuwd! We ontmoeten je graag op een open dag, een open ochtend of tijdens een ouderborrel. Maar je kunt ons ook altijd een berichtje sturen.

Meer informatie over ons ouderinitiatief vind je op www.croostwijk.nl.