Stage

Heb je interesse in een stageplek op onze school? Stuur dan een mail naar onze stage coördinator Iris van Houcke.

i.vhoucke@kindenonderwijsrotterdam.n

Opleiden in de school

Onze school doet mee aan project genaamd Opleiden in de school. Dit project gaat ervan uit dat de Pabo student het meest leert in de klas. Vandaar dat wij ieder jaar, één of twee van deze speciale stagiaires hebben. Als school zien wij deze studenten niet als stagiaire, maar als collega. De derde en vierdejaars studenten zijn ieder week op maandag, dinsdag en woensdag op school. Op die dagen geven zij les, observeren kinderen of voeren opdrachten uit die vanuit de opleiding gedaan moeten worden.

De vierdejaars student verandert in januari van stagiaire in een LIO–er. LIO houdt in Leraar In Opleiding. De student geeft dan op maandag dinsdag en woensdag zelfstandig les aan de groep. De groepsleerkracht  blijft  eindverantwoordelijk. Het is de bedoeling dat ouders, leerlingen en collega’s de lio-er als een volwaardig leerkracht zien.