Opening Muziekspeeltuin

In aanwezigheid van Koningin Máxima, Wethouder Kasmi en kinderen van de Talmaschool werd vandaag de Muziekspeeltuin geopend.

De muziekspeeltuin in Crooswijk is een tastbaar, muzikaal aandenken aan het Eurovisie Songfestival. Deze speeltuin, een digitaal speeltoestel, kan door kinderen na school gebruikt worden om muziek te maken en onder schooltijd ingezet worden voor muziekonderwijs. Zo krijgen kinderen die van huis uit minder met muziek in aanraking komen, de mogelijkheid om het plezier van muziek maken toch te kunnen ontdekken.

Na de opening ging onderwijs en muziek met elkaar in op het muziekonderwijs in de stad. Het muziekonderwijs heeft een sleutelrol in het bevorderen van kansengelijkheid door bij te dragen aan taalontwikkeling.

Bestuursvoorzitter Rolf van den Berg, was ook aanwezig. Hij kreeg vroeger op school geen muziekonderwijs. Hij draagt muziekonderwijs op de scholen van Kind en Onderwijs Rotterdam een warm hart toe. Hij vindt het belangrijk dat muziek start bij jonge kinderen op school en dat muziek en taalverwerving hand in hand gaan.